U omladinskim zadrugama ima posla

Bez autora
Jul 03 2012

Ukoliko imate od 15 do 26 godina i želite da radite preko leta, posla ima dovoljno, kažu u omladinskim zadrugama. U ponudi su i teži i lakši poslovi, ali su dnevnice veće za one teže. Studenti i školarci mogu da rade poslove pakovanja i deklarisanja, utovara i istovara, anketiranja, promocija, prodavanja sladoleda.Dnevno se može zaraditi od 1.200 do 2.500 dinara. Dnevnica može biti i veća ako je posao izuzetno težak, kao što su utovar i istovar, ili je specifičan kao na primer simultano prevođenje ili posao turističkog vodiča.

U omladinskim zadrugama ima poslaSve veća potražnja za sezonskim poslovima, a dnevnice preko omladinskih zadruga dostižu i do 2.500 dinara. Najčešći poslovi u ponudi su pakovanje i deklarisanje, anketiranje i promovisanje određenih proizvoda.

Ukoliko imate od 15 do 26 godina i želite da radite preko leta, posla ima dovoljno, kažu u omladinskim zadrugama. U ponudi su i teži i lakši poslovi, ali su dnevnice veće za one teže.

Studenti i školarci mogu da rade poslove pakovanja i deklarisanja, utovara i istovara, anketiranja, promocija, prodavanja sladoleda.

Dnevno se može zaraditi od 1.200 do 2.500 dinara. Dnevnica može biti i veća ako je posao izuzetno težak, kao što su utovar i istovar, ili je specifičan kao na primer simultano prevođenje ili posao turističkog vodiča.

Direktorka omladinske zadruge "Bulevar" Breda Milić kaže da studenti obično izbegavaju poslove koji su slabo plaćeni.

"Imali smo ponudu od strane poslodavca da se samo sedi u hladu i čuva parking jednog restorana, mala je bila zarada tačnije 16 hiljada dinara je bilo u pitanju na mesečnom nivou i nije bilo nikog zainteresovanog ko bi radio tu vrstu posla", rekla je Breda Milić.

Kristina Petrović ima 17 godina i preko omladinkse zadruge radi već nekoliko sezona. Do sada je radila kao promoterka, na poslovima pakovanja i deklarisanja, a poslednji zadatak je bio neobičan, ali dobro plaćen.

"Radila sam brojanje saobraćaja, stajala sam na raskrsnici i kako su prolazili automobili tako sam ih zabeležavala i smena traje šest sati.", rekla je Petrović.

Mladima je motiv uvek sličan, da zarade sopstveni novac i steknu neko radno iskustvo. Devojke kažu da su promocije najisplativije, jer se radi tri dana nedeljno, a može da se zaradi 15.000 mesečno.

Posao u omladinskoj zadruzi mogu pronaći i nezaposleni od 26 do 30 godina. Ipak biće im teže nego studentima, jer se poslodavci pre odlučuju za studente zato što njima ne moraju da plaćaju doprinose.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik